Χορηγία - En avant toot

Η Glassdrive και η France Pare-Brise ένωσαν τις δυνάμεις τους για να χρηματοδοτήσουν ένα φιλανθρωπικό έργο ενός νεαρού φοιτητή για να ταξιδέψει σε όλη την Βόρεια Ευρώπη με ποδήλατο.

Thomas hanscoote - banner sponso

παρακολουθήστε ζωντανά το ταξίδι του Thomas Hanscootv:

Live track

 

Ο 22 χρόνος Τόμας είναι φοιτητής στο ευρωπαϊκό οικονομικό πανεπιστήμιο της Λυών, και τώρα ξεκινά το μεγαλύτερο έργο της ζωής του, το ταξίδι στην Ευρώπη με ποδήλατο:

  • από την Λυών (Γαλλία) προς το Βόρειο Ακρωτήριο (Νορβηγία)
  • 6.200χλμ και 53.800μ ανάβασης
  • 75 μέρες μόνος

Στόχος του έργου είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου, η προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας για να περιορίσουμε τον αντίκτυπό μας στο περιβάλλον και μια αθλητική πρόκληση: ως μέσο ταξιδιού και πρόληψης της υγείας.

 

Thomas hanscoote

 

Ημερομηνία γέννησης: 25 Ιουλίου 2001

Ηλικία: 22

Τόπος γέννησης: Λυών, Γαλλία

Πειθαρχία: Ποδηλασία

Εθνικότητα: Γαλλική

Glassdrive και France Pare-Brise, επίσημοι χορηγοί!

Στις 25 Μαρτίου, θα πάρει το ποδήλατό του από τη Λυών (Γαλλία) και θα κατευθυνθεί προς το Βόρειο Ακρωτήριο (Νορβηγία), 6.200 χλμ. μόνος του, μακρύ ταξίδι προς το τέλος της Ευρώπης. Σε 70 ημέρες, μόνο με το ποδήλατο και τη σκηνή του, θα προσπαθήσει να σκαρφαλώσει στα 54.000 μέτρα υψομετρικής διαφοράς που τον χωρίζει από τον στόχο του. Μέσα από αυτό το ταξίδι θέλει να ευαισθητοποιήσει για τον καρκίνο σε νέους μεταξύ 15 και 25 ετών.

Αυτή η μη μεταδοτική ασθένεια είναι η κύρια αιτία θανάτου στη Γαλλία, με περισσότερους από 400.000 νέους ασθενείς ετησίως.

« Ο λόγος που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα και ασχολήθηκα με αυτό είναι γιατί σε ηλικία 6 ετών ο πατέρας μου προσβλήθηκε σοβαρά από καρκίνο των όρχεων. Δύο χρόνια πόνου και μεταξύ ζωής και θανάτου, ευτυχώς αυτή η ιστορία έχει αίσιο τέλος γιατί τώρα βρίσκεται σε πλήρη ύφεση. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει για 160.000 Γάλλους κάθε χρόνο. Η περίπτωση του μπαμπά μου θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετική αν είχε επίγνωση των παραγόντων κινδύνου και αν είχε ελεγχθεί νωρίτερα.», Thomas.

Ακόμη αν και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ποδηλατικές διαδρομές, αυτό είναι κάτι ξεχωριστό. Θέλει να διαδώσει το μήνυμα της ευαισθητοποίησης και του προληπτικού ελέγχου. Είμαστε πλέον σε θέση να προλάβουμε το 40% των καρκίνων αλλάζοντας απλώς τον τρόπο ζωής μας και έχοντας επίγνωση των παραγόντων κινδύνου στην καθημερινή μας ζωή. Σε όλη αυτή την περιπέτεια, θα προσπαθήσει να μεταδώσει ζωτικής σημασίας πληροφορίες σχετικά με αυτήν την πολυπαραγοντική ασθένεια σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Το δίκτυο France pare-brise/Glassdrive τον υποστηρίζει στο έργο του και τον συνοδεύει μέσω του ευρωπαϊκού του δικτύου καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του. Η ιστορία του μας έχει αγγίξει, τον υποστηρίζουμε να μεταφέρει τα μηνύματά του για την πρόληψη της υγείας και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Θα τον συνοδεύσουν και θα τον βοηθήσουν στην πρωτοβουλία του για την πρόληψη κατά του καρκίνου πιο συγκεκριμένα , το κέντρο έρευνας και ελέγχου του καρκίνου Léon Bérard, η ένωση Cheer up, το κέντρο πόρων της Λυών, η ένωση Aida και η ένωση κατά του καρκίνου.

Ακολουθήστε το ταξίδι του, μέρα με τη μέρα, από εδώ ή στα social media