banner3.png
Συχνές Ερωτήσεις

Γιατί είναι σημαντικό να αντικαταστήσετε το πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου σας;

Γιατί το πίσω παράθυρο είναι τόσο σημαντικό σε ένα αυτοκίνητο;

Το πίσω παράθυρο, ή το πίσω παρμπρίζ, αναφέρεται στο κρύσταλλο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος. Εκτός από μερικά εμπορικά οχήματα, τα περισσότερα οχήματα έχουν πίσω παράθυρο. Το πίσω παράθυρο είναι απαραίτητο για αρκετούς λόγους:

  • Εξασφαλίζει την οδηγική σας άνεση παρέχοντας μέγιστη ορατότητα, είτε κοιτάτε στον εσωτερικό καθρέπτη είτε κάνετε οπισθοπορεία.
  • Προστατεύει το όχημά σας από κλοπή, ζημιά και κακοκαιρία.
  • Συμβάλλει στη συνολική αντοχή του οχήματός σας. Χωρίς το κρύσταλλο, το όχημα μπορεί να παραμορφωθεί πολύ πιο εύκολα σε περίπτωση σύγκρουσης.
  • Παρέχει ουσιώδη χαρακτηριστικά: το πίσω παράθυρο ενός αυτοκινήτου διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα αποπαγωτικής λειτουργίας, έναν υαλοκαθαριστήρα παρμπρίζ και ένα τρίτο φως φρένου ψηλά, στο επάνω μέρος της πίσω πόρτας, το οποίο συνήθως αποκαλείται "τρίτο φως φρένου". Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν κεραία ραδιοφώνου και δέκτη GPS. Όλες αυτές είναι λειτουργίες που μπορεί να υποστούν βλάβη, σε περίπτωση που το πίσω παράθυρο σπάσει ή υποστεί ζημιά.

Επομένως, το πίσω παράθυρο ενός αυτοκινήτου είναι κάτι παραπάνω από σκέτο κρύσταλλο. Είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την προστασία του οχήματός σας, το οποίο όμως επίσης συμβάλλει στην ασφάλεια και στην οδηγική άνεσή σας.

 

Πότε πρέπει να αλλάζει το πίσω παράθυρο ενός αυτοκινήτου;

Από το 1983, το μπροστινό παρμπρίζ πρέπει να κατασκευάζεται από πολυστρωματικό κρύσταλλο (δηλ. κρύσταλλο με πλαστική ταινία που επιτρέπει στο κρύσταλλο να παραμένει ένα ενιαίο κομμάτι σε περίπτωση ζημιάς), κάτι που μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού από κομμάτια κρυστάλλου σε περίπτωση ατυχήματος. Ωστόσο, η συγκεκριμένη απαίτηση δεν υπάρχει για το πίσω παράθυρο ενός αυτοκινήτου. Για αυτόν τον λόγο, οι κατασκευαστές συνήθως το φτιάχνουν από σκληρυμένο κρύσταλλο, το οποίο θρυμματίζεται σε χιλιάδες κυβάκια κρυστάλλου που είναι αιχμηρά, αλλά πολύ λιγότερο σε σχέση με θραύσματα μεγαλύτερου μήκους. Πάνω από όλα, αυτό το κρύσταλλο είναι επίσης ελαφρύτερο, με αποτέλεσμα να συμβάλλει στη μείωση του βάρους του αυτοκινήτου και, συνεπώς, στην κατανάλωση καυσίμου, χωρίς ωστόσο να υποβαθμίζεται η ασφάλειά του.

 

Μόνο κάποια από τα κορυφαία οχήματα διαθέτουν πίσω παράθυρο με πολυστρωματικό κρύσταλλο, για λόγους αυξημένης αντίστασης σε διαρρήξεις, αν και η καλύτερη πρακτική είναι να μην αφήνουμε τίποτα που να φαίνεται στην εταζέρα, ειδικά αν πρόκειται για αντικείμενα που έχουν αξία.

 

Επειδή σίγουρα δεν θέλετε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας εκτεθειμένο στον αέρα, αν το πίσω παράθυρο έχει θρυμματιστεί μετά από χτύπημα, σύγκρουση ή διάρρηξη και, επίσης, επειδή απαιτείται από τη νομοθεσία, θα πρέπει η αντικατάστασή του να γίνει από επαγγελματία τοποθέτησης κρυστάλλων, όπως είναι οι επαγγελματίες της Glassdrive.

 

Γιατί πρέπει να εμπιστευτείτε την Glassdrive για την αλλαγή του πίσω παραθύρου του αυτοκινήτου σας;

Επειδή στην Glassdrive είμαστε ειδικοί στην επισκευή και την αντικατάσταση παραθύρων επιβατικών αυτοκινήτων και εμπορικών οχημάτων. Η Glassdrive είναι ένα brand του ομίλου Saint-Gobain, ο οποίος κατέχει ηγετική θέση στον σχεδιασμό και την κατασκευή παραθύρων αυτοκινήτων (Η Saint-Gobain Sekurit παρέχει τα κρύσταλλα για τα μισά οχήματα στην Ευρώπη). Αναλαμβάνουμε όλες τις μάρκες οχημάτων και χρησιμοποιούμε όλους τους τύπους κρυστάλλων.

 

Κλείστε ραντεβού

 

Πώς γίνεται η αντικατάσταση του πίσω παραθύρου;

Μόνο επαγγελματίες τοποθέτησης κρυστάλλων μπορούν να αντικαταστήσουν το πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου σας, όπως και το παρμπρίζ. Κλείστε ραντεβού με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στο 210 55 93 976 ή στον ιστότοπό μας https://www. https://www.glassdrive.gr/pantevoy) τα κρύσταλλα στις μεγάλες πόλεις συνήθως παραδίδονται εντός 24 ωρών. Την ημέρα του ραντεβού σας, ένας τεχνικός θα αφαιρέσει το παλιό παράθυρο και θα τοποθετήσει ένα νέο. Αυτή η εργασία διαρκεί μόλις 3 ώρες. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, κάποιοι σταθμοί τοποθέτησης της Glassdrive μπορούν να πραγματοποιήσουν τη διαδικασία σε διεύθυνση της επιλογής σας. Υπό ποιες προϋποθέσεις η τοποθέτηση μπορεί να γίνει αλλού και όχι σε σταθμό τοποθέτησης της Glassdrive;

 

Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα καλύψουν την αντικατάσταση του πίσω παραθύρου, αν έχετε ασφάλιση "θραύσης κρυστάλλων", η οποία σε γενικές γραμμές δεν περιλαμβάνεται στο βασικό πακέτο ασφάλισης (βεβαιωθείτε ότι το πίσω παρμπρίζ περιλαμβάνεται στη λίστα των κρυστάλλων που καλύπτονται). Σε αυτήν την περίπτωση, δεν χρειάζεται να πληρώσετε προκαταβολικά για την επισκευή ή την αντικατάσταση του πίσω παραθύρου. Μπορεί να σας ζητηθεί να πληρώσετε ένα επιπλέον ποσό, αν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας. Έχετε υπόψη ότι αυτή η υπηρεσία δεν επηρεάζει την έκπτωση λόγω μη ζημιάς, εφόσον δεν ευθύνεστε για τη ζημιά που έχει προκληθεί.

 

Αν δεν καλύπτεστε από την ασφάλεια, το κόστος της διαδικασίας πρέπει να καθοριστεί εκ των προτέρων από τον τεχνικό μέσω προσφοράς.

 

Τα καλά νέα είναι ότι η Glassdrive είναι εγκεκριμένη ως εταιρεία τοποθέτησης κρυστάλλων από τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες!

Δε βρήκατε αυτό που ψάχνετε;