Βαθμονόμηση συστήματος ADAS

Βαθμονόμηση ADAS

Βαθμονόμηση συστήματος ADAS, Advanced Driver-Assistance Systems (Προηγμένων Συστημάτων Υποβοήθησης Οδηγού)

Τι είναι το ADAS (υποβοήθηση οδήγησης)

Τα Συστήματα ADAS (Προηγμένα Συστήματα Υποβοήθησης Οδηγού), ευρύτερα γνωστά ως Συστήματα Υποβοήθησης Οδήγησης, έχουν σχεδιαστεί για να εγγυώνται την ασφάλεια και την άνεση κατά την οδήγηση. Τα συστήματα αυτά παρακολουθούν το περιβάλλον του αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας :

  • κάμερες
  • ραντάρ
  • λέιζερ και υπέρυθρες

με όλες αυτές τις πληροφορίες το σύστημα είναι σε θέση να προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση πιθανής έκτακτης ανάγκης, όντας σε θέση να αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος σε περίπτωση επικείμενου κινδύνου.

Όλο και περισσότερα οχήματα ενσωματώνουν συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, ιδίως στο παρμπρίζ τους, καθώς αυτό είναι το σημείο που επιτρέπει τη λήψη πληροφοριών που είναι πιο παρόμοιες με αυτές που λαμβάνει ο οδηγός.

Βαθμονόμηση ADAS

 

Ποιες είναι οι λειτουργίες των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης;

Υπάρχουν διάφορα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, ικανά να διευκολύνουν τους οδηγούς να εντοπίζουν και να ανταποκρίνονται στους κινδύνους στο δρόμο. Τα συστήματα αυτά βασίζονται σε κάμερες, ραντάρ, δυναμικά φώτα, ηλεκτρομαγνητικούς και υπερηχητικούς αισθητήρες για την παρακολούθηση του περιβάλλοντος του οχήματος και τον εντοπισμό δυνητικά επικίνδυνων οδηγικών καταστάσεων.

Η μπροστινή κάμερα του οχήματος πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένη, ώστε το σύστημα να είναι σε θέση να ανιχνεύει με ακρίβεια όλες τις λεπτομέρειες του περιβάλλοντος. Είναι τοποθετημένη στο παρμπρίζ, πράγμα που σημαίνει ότι μετά από αλλαγή παρμπρίζ, η βαθμονόμησή της από εξειδικευμένο τεχνικό είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Βαθμονόμηση ADAS

Βαθμονόμηση ADAS (υποβοήθηση οδήγησης) στην Glassdrive

Στην Glassdrive σας δίνουμε τη λύση. Διαθέτουμε εξειδικευμένους τεχνικούς και τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε το σύστημα ADAS του οχήματός σας να μην αποτύχει ποτέ. Όταν κλείνετε ραντεβού για την αντικατάσταση των κρυστάλλων του οχήματός σας, ελέγχουμε αμέσως αν αυτό είναι εξοπλισμένο με το σύστημα ADAS (υποβοήθηση οδήγησης) και αν χρειάζεται βαθμονόμηση.

Πλήρης και ακριβής βαθμονόμηση

Δεσμευόμαστε να επαναφέρουμε το όχημά σας στην αρχική του κατάσταση, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή σχετικά με τη βαθμονόμηση του συστήματος. Όλες οι βαθμονομήσεις που πραγματοποιούνται στην Glassdrive επαληθεύονται πριν από την παράδοση του οχήματος στον πελάτη.

Πώς διεξάγουμε αυτή την υπηρεσία;

1. Διάγνωση του εξοπλισμού ADAS (υποβοήθηση οδήγησης),

2. Εκτέλεση υπηρεσίας αντικατάστασης παρμπρίζ,

3. Βαθμονόμηση της μπροστινής κάμερας, που βρίσκεται στο παρμπρίζ,

4. Παράδοση πιστοποιητικού βαθμονόμησης.

Μετά την αντικατάσταση του κρυστάλλου του οχήματός σας, όλα τα συστήματα αισθητήρων πρέπει να βαθμονομηθούν για να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του συνεργατικού δικτύου των συστημάτων ADAS (υποβοήθηση οδήγησης).

Τουρισμός και βιομηχανία

Οι σταθμοί τοποθέτησης Glassdrive είναι προετοιμασμένα να πραγματοποιήσουν τη βαθμονόμηση των καμερών, τόσο σε επιβατικά όσο και σε βιομηχανικά οχήματα.

Οι εξοπλισμένοι σταθμοί με το σύστημα ADAS βρίσκονται:

 

Έχετε σπασμένο παρμπρίζ;

book an appointment

Το να κλείσετε ραντεβού είναι πολύ απλό